Voor alle Gyproc wandenbouw kan u bij Vereeken terecht. Ook voor winkelinrichtingen waar vaak gebogen wanden of getrapte plafonds gebouwd worden bent u bij ons droogbouw-team aan het juiste adres. Uw architecturale plannen zijn voor ons een uitdaging die we graag aannemen.
Onder droogbouw verstaan we de binnenafwerking van een woning (wanden, plafonds en vloeren) met elementen uit droge pleisterstructuren (gipsplaten, gipsvezelplaten, ...), metalen draagstructuren (wand- en plafondprofielen) en de aangepaste afwerkmaterialen (voeg en randafwerkingen).
Vaak wordt droogbouw 'Gyproc' genoemd naar de fabrikant die deze techniek in de late jaren 50 introduceerde en in België tot op heden nog steeds de marktleider is. In België is droogbouw hoofdzakelijk populair in de utiliteitsbouw, de houtskeletbouw en de renovatie.
Het grote voordeel van droogbouw is de uitdroogtijd. Eén week na de werken kan u al aan de slag met verf en kwast.
De afwerkingsgraad van gipsplaten heeft al tot menig discussie geleid. Vaak wordt als eis gesteld dat de wanden schilderklaar moeten zijn, maar wat verstaat men hieronder? En waar stopt de verantwoordelijkheid van de droogbouwer en begint de taak van de schilder?
Om hierin duidelijkheid te scheppen, heeft Knauf samen met een aantal andere fabrikanten van gipsplaaten, het WTCB en de schildersbranche een nieuw eenduidig classificatiesysteem uitgewerkt.
De kwaliteitsklasse van wanden en plafonds in gipsplaaten wordt bepaald door de uitvoeringstoleranties en de afwerkingsgraden. De uitvoeringstoleranties zoals gespecificeerd in de WTCB publicatie, dossier nr. 5, spreekt over vlakheid, verticaliteit, horizontaliteit en rechtheid van de hoeken. Volgens de toelichting heeft men de keuze tussen een normale en een speciale klasse. Indien er geen duidelijke specificatie beschreven staat in de contractuele documenten, is de normale tolerantieklasse van toepassing.
Vraag vandaag nog uw offerte voor een nieuwbouw- of renovatieproject.
Onze stukadoors en plakkers zijn gespecialiseerd in gyproc wandenbouw en gipsbepleistering.
U kan keer op keer op onze 25 jaren ervaring rekenen om van uw project een succes te maken.
Om discussies achteraf te vermijden is het belangrijk dat de gewenste afwerkingsgraad vermeld staat in het lastenboek of andere contractuele documenten. Als dat niet het geval is, gaat men ervan uit dat de standaard afwerkingsgraad F2a is voorgeschreven. Wie op zoek is naar meer duidelijkheid over de schilderwerken, kan best eens het TV 159 en de artikels verschenen in de WTCB informatiebladen nrs 2 en 3 van 1987 doornemen.
Neem zeker contact met ons op voor bijkomende informatie of een offerte.
Het nieuwe classificatiesysteem geldt voor België en voor bepaalde werven in het Groothertogdom Luxemburg en vertoont gelijkenissen met de Duitse en Oostenrijkse terminologie.